Amos Goldreich Architecture designs a North London family home

0
2




We take a look inside Almington Street House, a period property renovation completed by Amos Goldreich Architecture.


Led by Amos Goldreich, Amos Goldreich Architecture is an award-winning architecture practice that was founded in 2010. The young practice works collaboratively with its clients to design buildings and spaces that have a positive impact on the end user and the communities around them.

Amos Goldreich Architecture prides itself on the strong humanitarian focus behind much of its work, saying on its website that it is “always aware of the positive and progressive values that buildings can deliver to people and communities”. The practice mostly focuses on residential architecture, working with private clients, but has also previously been involved in housing projects including a Shelter for Victims of Domestic Violence.

More recently, Amos Goldreich Architecture finished work on a North London property owned by a young family. The project, titled ‘Almington Street House’ was longlisted for the 2019 Don’t Move, Improve Award and consisted of transforming a Victorian terraced house into a sophisticated, modern home, with a budget of £200,000.

“This project offered the opportunity to bring so much creative thinking to the table – we wanted to create something homely, functional, and family-orientated, but with a strong design sense throughout which really elevates the scheme from a refurbishment to a ‘transformation’,” says Amos Goldreich, the founder of Amos Goldreich Architecture.

The brief from the clients was to make more space on the ground floor, including efficient storage solutions, and to enlarge the kitchen. As a result, Amos Goldreich Architecture made several changes to the period property, including creating a side extension as well as internally reconfiguring and refurbishing the ground floor.

To complement the tone of the existing house’s London stock brick, the new extension has also been finished in brick; a large, frameless glass window offers views into the garden from the side-extension and kitchen, and also acts as a window seat internally. Overhead, a large roof light fills the kitchen with daylight and links the front living room with the garden.

Externally clad in zinc onto the brick party wall, the side extension has been made using structural timber fins. The architects thought it was important to incorporate energy efficient features, including LED lighting and a new plumbing system, with underfloor heating in the kitchen and dining area; this reduces clutter and also adds to the spaces’ aesthetic uniformity.

Other internal modifications included installing an adapted IKEA kitchen, which has been finished with plywood fronts and a bespoke kitchen island. Built into the living room wall, a concealed wardrobe will provide the family with extra storage, and a new guest bathroom has been added behind the kitchen.

“It just shows that you don’t need a huge budget or masses of space to create a beautiful and unique home,” continues Goldreich. “The clients were a pleasure to work with and we are so pleased to see them settling in comfortably to parenthood within their new surroundings.” Other finished projects by Amos Goldreich Architecture include the Tier House and Elfort Road house.

All images: Rory Gardiner



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here